Ne place să ne încântăm clienții cu preparate dintre cele mai diversificate și oferim zilnic surprize culinare savuroase

+01145928421 office@navaro.ro
Caută

Navaro

Home/Articole /Cum să alegi meniul de nuntă
a

Cum să alegi meniul de nuntă

Ca la orice petrecere, unul din elementele care atrage cu siguranță atenția și de la care oamenii au așteptări mari este masa. Alegerea meniului de nuntă poate fi dificilă, mai ales când vorbim despre nunțile cu mulți invitați. Pentru că nu cunoști preferințele alimentare ale tuturor oamenilor, pe care îi inviți, în general, se merge pe meniuri predefinite, ca să fii sigur că nu dai greș.

Și noi avem astfel de soluții pentru mirii, care vor să scape de această corvoadă sau nu se pricep să aleagă meniuri de nuntă. Pentru nunțile cu mai puțini invitați există varianta de bufet suedez, iar sortimentele sunt destul de diversificate pentru a acoperi toate gusturile. Chit că organizezi o nuntă mare, cu peste 300 de invitați sau una mai restrânsă, cu invitați cunoscuți si apropiați, îți propunem o listă de lucruri, la care să te gândești, înainte de a alege meniul pentru nuntă.

Iată ce ar fi bine să iei în calcul în alegerea meniului potrivit

Tema nunții

Este absolut necesar să potrivești felurile de mâncare cu tematica nunții. O nuntă în stil havaian va avea pe masă Lomi Lomi Salmon sau cocktail Blue Hawaii, în timp ce o nuntă rustică poate servi piftie de porc și țuică de prună.

Această potrivire a felurilor de mâncare cu tema generală a recepției este absolut necesară, pentru a face o impresie plăcută. O nuntă pretențioasă, foarte elegantă, presupune și un meniu mult mai rafinat, de exemplu foie gras cu smochine sau muschi de vită cu Gorgonzola, whisky de 12 ani și așa mai departe.

Buget
Toate bune și frumoase până la buget. Felurile de mâncare pot fi foarte costisitoare, mai ales cele pretențioase, de aceea recomandăm să se înceapă cu alocarea unui buget pentru meniu, după care să se aleagă felurile de mâncare. În acest sens, specialiștii noștri știu să potrivească meniul în tema evenimentului cu multă dibăcie, altfel încât să ai tema dorită și mâncarea asortată în mod elegant.

Numărul de participanți confirmați

Am întâlnit destul de des situația în care participanții anunță că vin și nu mai apar la eveniment sau anulează participarea cu 1 lună înainte, chiar dacă invitația le-a fost dată cu mult timp în avans. Și cum acest lucru nu este în controlul mirilor, ne-am gândit să venim în sprijinul mirilor cu posibilitatea de a nu achita meniurile celor care au fost anulate cu 1 săptămână înainte de nuntă. Ca lecție, confirmă și reconfirmă participarea cu invitații tăi de mai multe ori, mai ales cu cei care ști că au un program încărcat sau fac multe deplasări externe neprevăzute.

Mâncarea preferată a mirilor
O altă opțiune interesantă în alegerea felurilor de mâncare este preferința mirilor. Până la urmă este nunta lor și ei au întâietate în alegerea mâncării, ca să fie pe gustul lor. Dacă ești un tip gurmand și îți place să mănânci mai mult, fii atent la numărul de feluri și cantități. Nu toți oamenii sunt capabili să consume cantități mari de mâncare într-o singură zi, iar risipa nu este o soluție, nici pentru tine, nici pentru noi. În plus, dacă ești fan mâncare italiană, n-o să servești pizza sau paste, dar poți servi doradă în fenicul sau sparanghel învelit în prosciuto sau fructe de mare, limoncello sau proseco.

Ingredientele de sezon
În funcție de sezon, este elegant și foarte apreciat să folosești ingrediente proaspete, specifice sezonului respectiv. Vara poți adăuga în meniu roșii cherry cu mozzarella și busuioc la aperitive sau prajituri cu fructe de pădure. Dacă este primăvară, salatele de tot felul au mare întâietate, iar pe doamne sigur le delectezi cu prăjituri cu căpșune sau vișine.

Mai multă mâncare, oameni mai fericiți
Cu cât mai mulți cu atât mai bine, petrecerea va fi mai antrenantă, oamenii se vor distra copios. Dar când dansezi, mâncarea se consumă mai repede. Asigură-te că felurile comandate sunt îndestulătoare pentru un om normal și că farfuria arată nu doar apetisant, dar conține și o cantitate suficientă de mâncare.

Băuturi alese cu gust
Nu uita de băuturi. Vorbind despre barul deschis, asigură-te că ai potrivit cu iscusință băuturile la felurile de mâncare alese și că băutura este pe gustul deopotrivă al bărbaților și femeilor. Pentru mai multe detalii despre alegerea meniului de nuntă, solicită o întâlnire cu noi

Publică un comentariu